Đề thi

Bộ đề thi khảo sát chất lượng đầu năm môn tiếng Anh lớp 7 năm 2022

Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm môn tiếng Anh lớp 7 năm 2022 – 2023 gồm 2 đề kiểm tra có đáp án chi tiết kèm theo. Đây là đề kiểm tra chất lượng đầu năm học lớp 7 được áp dụng chung với cả 3 bộ sách theo chương trình GDPT mới.

Đề khảo sát chất lượng đầu năm Tiếng Anh lớp 7 được biên soạn bám sát chương trình học theo yêu cầu của Bộ GD&ĐT theo Công văn 5512/BGDĐT-GDTrH. Mỗi đề thi khảo sát chất lượng đầu năm môn Tiếng Anh 7 đều có đáp án kèm theo, giúp các bạn dễ dàng hơn trong việc ôn tập cũng như rèn luyện kỹ năng giải đề. Vậy sau đây là 3 Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm Tiếng Anh 7 năm 2022 – 2023, mời các bạn cùng tải tại đây nhé.

Đề khảo sát chất lượng đầu năm Tiếng Anh 7 năm 2022 – Đề 1

Đề khảo sát chất lượng đầu năm tiếng Anh 7

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO .………………..

ĐỀ KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG ĐẦU NĂM 2022 – 2023

Môn: Tiếng Anh 7

Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề

I. Choose the best option to complete the following sentences. (3,0 points)

1. ________ grade are you in?

A. When

B. Which

C. Where

D. How

2. Hoa lives ______Ha Noi, ______ 12 Tran Hung Dao Street.

A. on – at

B. in – on

C. in – at

D. on – in

3. – “Hi, Phong. Nice to meet you again!”- “Hi, Kha. Nice to meet you, ______.”

A. too

B. also

C. so

D. then

4. __________ is from your house to the post office?

A. How much

B. How many

C. How often

D. How far

5. How __________ rice do you want?

A. much

B. many

C. a lot of

D. lots of

6. “What’s your ___________, Hoa?” “- It’s Pham. My middle name is Thi.”

A. middle

B. family

C. full

D. age

7. Would you like _______ a movie?

A. see

B. seeing

C. to seeing

D. to see

8. Hoa has lots of friends in Hue but she ________ any friends in Ha Noi.

A. not have

B. don’t have

C. doesn’t have

D. isn’t have

9. Lan is in my class. She is my _______.

A. classroom

B. classmate

C. class

D. neighbor

10. Her old school is ________ than her new school.

A. big

B. the biggest

C. the bigger

D. bigger

II. Read the passage then answer the questions below. (2,5 points)

Thu is a new student in class 7 B. She is from Da Nang and her parents still live there. She lives with her uncle and aunt in Ho Chi Minh City. Her school is not far from her house -about one kilometer, so she goes to school by bike. Her new school is bigger than her old school. There are a lot of students in her new school. But she doesn’t have many friends. She is unhappy. She misses her parents and her friends in Da Nang.

1. Where is Thu from?

…………………………………………………………………………………………….

2. Where does she live?

…………………………………………………………………………………………….

3. How does she go to school?

…………………………………………………………………………………………….

4. Does she have a lot of friends in Ho Chi Minh City?

…………………………………………………………………………………………….

5. Why is Thu unhappy?

…………………………………………………………………………………………….

III. Match the questions in column A with its suitable response in column B. (1,0 points)

A

B

Answer

1, How old are you?

2, How do you go to school?

3, How are you today?

4, How is your new house different from your old one?

5, What is your address?

6, Who are you talking to on the phone?

A, It’s bigger.

B, 54 Tran Phu street.

C, Thirteen.

D, Mrs. Ngoc.

E, By bus.

F, Pretty good.

1. C .

2………

3………

4………

5………

6………

IV. Give the correct form or of the verbs in brackets. (1,0 point)

1. My father ___________ (listen) to the radio everyday.

2.Let’s _____________ (meet) in front of the movie theater.

3.Nga ______________ ( talk) to her friends now

4.Hung _______ (come) from Hanoi but he ______________ (stay) with his relatives in Ho Chi Minh City at the moment.

V. Put the words provided in the correct order to make meaningful sentences. (2,5 points)

1.our / classmate/ is / this / new/./

…………………………………………………………………………………………………….

1.with / her / lives / Hoa / in / uncle and aunt / Ha Noi.

…………………………………………………………………………………………………….

1.house/ is / the market? / far/to /from/ how / it / Trang’s

…………………………………………………………………………………………………….

1.goes / bus / Hoang / day. / work / Mr. / every / to / by

…………………………………………………………………………………………………….

1.many / students / my / have / doesn’t / old class/./

…………………………………………………………………………………………………….

——————-The end——————-

Đáp án đề thi khảo sát chất lượng môn tiếng Anh 7

TRƯỜNG THCS…….. .………………..

ĐÁP ÁN ĐỀ KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG ĐẦU NĂM

Năm học 2022 – 2023

Môn: Tiếng Anh 7

Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề

I. (3,0 points)

1. B

2. C

3. A

4. D

5. A

6. B

7. D

8. C

9. B

10. D

0.3 for each correct answer

II. (2,5 points)

1. She is from Da Nang.

2. She lives in Ho Chi Minh City.

3. She goes to school by bike.

4. No, she doesn’t have many friends in Ho Chi Minh City.

5. Because she misses her parents and her friends in Da Nang.

0,5 for each correct answer

III. (1 point)

0,2 for each correct answer

IV. (1 point)

0,2 for each correct answer

V. (2,5 points)

1. This is our new classmate.

2. Hoa lives with her uncle and aunt in Ha Noi.

3. How far is it from Trang’s house to the market?

4. Mr Hoang goes to work by bus every day.

5. My old class doesn’t have many students.

0,5 for each correct answer

Đề khảo sát chất lượng đầu năm Tiếng Anh 7 năm 2022 – Đề 2

Đề khảo sát chất lượng đầu năm tiếng Anh 7

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently. (1.0p)

1.

A. thin

B. bird

C. shirt

D. girl

2.

A. healthy

B. everything

C. this

D. thank

3.

A. children

B. teacher

C. chair

D. school

4.

A. volunteer

B. share

C. nightmare

D. prepare

5.

A. wanted

B. liked

C. needed

D. decided

II. Choose the best answer. (2.0ps)

1. What are you………………? -I’m playing soccer.

A. Do

B. to do

C. doing

D. does

2. Peter……..to Linda about his vacation last week.

A. talks

B. talked

C. talking

D. to talk

3. …………is the matter with you? – I have a toothache.

A. What

B. How

C. When

D. Why

4. What does he look…………………………? – He is fat and short.

A. Like

B. at

C for

D. after

5. Would you like……………………………with us, Mai?

A .have lunch

B. having lunch

C. to have lunch

D. to have a lunch

6. ……………is it from your house to your school ? – About 2 km

A.How far

B. How many

C. How long

D. How much is it.

7. It’s half…………….five now.

A. to

B. past

C. from

D. by

8. We have a literature class……………..eight forty.

A. On

B. in

C. by

D. at

9. My classes always…………………………….at 7 a.m.

A. begins

B. beginning

C. to begin

D. begin

10. I don’t know how……………………..this lesson.

A. to learn

B. learn

C. learning

D. learned

III-Give the right form of the verbs in brackets. (1.0p)

1. Tomorrow, Lan (not go) ……………….. to the movie theater.

2. Yesterday, I ……………(not/ go) to work.

3. If he ………………(not/ study) hard, his parents……………………(feel) angry.

4. She …………………………never…………………………….(eat) a pizza before.

5 ………………………….you ever ………………………(visit) London ?

– Yes. I……………………..(go) there 2 years ago.

6. You had better …………………………(brush) your teeth after every meal.

7. Why …………………………you …………………………(not go ) to the party last night?

8. .I’m going to the post office (buy)………………………… some stamps.

IV. Each of the following sentences contains one error. Underline and correct it. (10p)

1. She drinks a lot of mineral waters in a day.

2. You shouldn’t run or walk careless around the lake.

3. Mary told me that her aunt cutted her hair yesterday.

4. There are a large, modern bathroom in the house.

5. Many people think that teachers give students too many homework.

6. Mr. Pike works in a hospital for five days a week.

7. I think, Tam is a more lazier student than Hoa is.

8. My children don’t like those kind of Chinese toys.

9. I like studying history and I find this subject very interested.

10. Peter is a very more careful driver than Tom.

V. Read the passage and answer the questions. (2.5ps)

A robot is a special kind of machine. It is a machine that moves. It follows instructions. The instructions come from a computer. Because it is a machine, it does not make mistakes. Robots are all around us. Some robots can make things. Worker Robots can help make cars, and explore volcanoes…… Some Home Robots can even recognize words. They can help us answer telephone calls. And they can do housework. Long ago, people imagined robots. Over 2,000 years ago, a famous poet imagined robots. The poet’s name was Homer. They cleaned things and they made things. But they were not real. Nobody was able to make a real robot. The first real robot was made in 1961. In the future, we will have even more kinds of robots. They will do things that we can’t do. Or they will do things that we don’t want to do. Or they will do things that are too dangerous for us. Fire Robots will be able to fight fires. Soldier Robots will be able to help us fight wars. Doctor Robots will be able to help us fight sickness. Even Inventor Robots will help us discover things. They will help make life better.

1, What is a robot?

…………………………………………………………………………………

2, Does a robot make mistakes?

……………………………………………………………………………………

3, What can Worker robots do?

……………………………………………………………………………………

4, Was the first real robot made 2,000 years ago?

……………………………………………………………………………………

5, What other kinds of robots will we have in the future?

……………………………………………………………………………………

VI. Rewrite each of the following sentences so that it means the same . (2.5 p)

1. What is your brother’s favourite sport?→What………………………………………?

2. He is the best at playing football in the club?→Nobody……………………………………..

3. How much does this television cost?→What…………………..

4. She is a beautiful dancer → She ……………………………..

5. The article is very long.→What……………………………….!

6. We started to live here in 2012.→ We have……………………………………………….

7.Mary didn’t go to school yesterday because of her sickness.

→Because Mary……………………………………………………

8 .What is your daughter’s age ? → How old………………………………..?

9 .Mr. Pike plays table tennis well.→Mr. Pike is…………………………

10. The test was difficult but many students did it well.

→Although………………………

Đáp án đề kiểm tra đầu năm tiếng Anh 7 năm 2022

I. (1,0 points)

0,2 for each correct answer

II. (2,0 points)

0,2 for each correct answer

III. (1,0 points)

1. isn’t going (won’t go)

2 didn’t go

3. doesn’t study / will feel

4. has never eaten

5. Have you ever visited / went

6. brush

7- didn’t you go

8- to buy0,1 for each correct answer

IV. (1,0 points)

1. waters -> water

2. careless -> carelessly

3. cutted -> cut

4. are -> is

5. many -> much

6. for -> bỏ

7. more -> bỏ

8. kind -> kinds

9. interested -> interesting

10. very -> much / bỏ

0,1 for each correct answer

V. (2,5 points)

1. It is a special kind of machine.

2. No, it doesn’t.

3. Worker robots can help make cars and explore volcanoes.

4. No, it wasn’t. (The first real robot was made in 1961)

5. We will have Fire Robots; Soldier Robots; Doctor Robots and Inventor Robots.

0,5 for each correct answer

VI. (2,5 points)

1. What sport does your brother like best?

2. Nobody plays better than him in the club.

3. What is the price of this television?

4. She dances beautifully.

5. What a long article!

6. We have lived here since 2012.

7. Because Mary was sick, she didn’t go to school yesterday.

8. How old is your daughter,?

9. Mr. Pike is a good table tennis player.

10. Although the test was difficult, many students did it well.

0,25 for each correct answer

Đề khảo sát chất lượng đầu năm Tiếng Anh 7 năm 2022 – Đề 3

Đề khảo sát chất lượng đầu năm tiếng Anh 7

I/ Find the word which has a different sound in the underlined part

II/ Choose the odd one out

1. A. sugar

B. bottle

C. packet

D. tube

2. A. hungry

B. thirsty

C. tired

D. love

3. A. eye

B. hair

C. arm

D. tomato

III/ Put the verbs in brackets in the correct verb tense

1. The boy (learn) _____________ for three years, but he can’t understand this letter.

2. If I see him, I (give) _____________ him a lift.

3. I (not be)_____________very happy yesterday.

IV/ Choose the correct answer A, B, C or D

1. Could you turn up the ________ please. I can’t hear that singer very well.

A. channel

B. programme

C. volume

D. television

2. Let’s take a look at the weather ________ now!

A. forecast

B. presentation

C. broadcast

D. programme

3. ________ up the tree! You’ll fall down.

A. Climb

B. Climbing

C. Not to climb

D. Don’t climb

4. ________ are the Olympic Games held? – Every four years.

A. When

B. Where

C. How long

D. How often

5. __________ pollution can cause hearing loss.

A. Air

B. Water

C. Noise

D. Soil

6. We should use reusable shopping bags __________ plastic bags.

A. instead of

B. because of

C. in spite of

D. place of

V/ Choose the correct answers to complete the passage.

The Ha Long Bay is (1) ________ in Quang Ninh Province in Vietnam. The name of the bay is roughly translated to descending dragon in Vietnamese. The bay is a UNESCO World Heritage (2) ________ and is lined by over a 1600 limestone islands and islets.

Legend has it that, when the Vietnamese were protecting their territory (3) ________ invaders, they offered prayers to their gods who then sent dragons as the protectors of the place. (4) ________ the invaders were approaching via sea, the dragons spat out Jewels creating islands that lined the bay and obstructed the ships and boats of the invaders.

Ha Long Bay is one of the (5) ________ popular tourist destinations and is visited by hundreds of thousands of tourists each year. You can opt for a (6) ________ cruise, that will take you as close to a lot of these islets.

1. A. visited

B. located

C. followed

D. discovered

2. A. Nature

B. Sight

C. Wonder

D. Site

3. A. from

B. with

C. to

D. by

4. A. What

B. Where

C. When

D. Which

5. A. much

B. many

C. more

D. most

6. A. train

B. boat

C. plane

D. bus

VI/ Read the text, and decide if the statements are true (T) or false

The home of the future

When you’re out of the house, is the fridge on the phone to the supermarket? Is the heating system having a word with the bath? And when you get back home, does the doorknob recognise you and say hello? Probably not, but in the house of the future all this – and more – is possible.

Researchers say that technology will transform your home in ways you can only dream about. Nanotechnology will play an important role. It will clean your windows. Intelligent spoons will check how hot or cold your soup is and the walls will sense if anyone is in your garden.

The next generation of fridges will use the Internet to make sure your food stays fresh and they’ll get in touch with the supermarket to order some more and you’ll never run out of milk again.

When you are on the way home and feel like a warm bath, all you have to do is sending a text message to the heating system. The heating system warms the water and even runs the bath so that as soon as you walk through the front door, you can jump in and relax.

Welcome to the smart home of the future!

1. Houses in the future will be smarter than today’s houses.

2. Nanotechnology will help protect your house.

3. The fridge will remind you when to go to the supermarket.

4. You can control your heating system by using text messages.

5. Researchers say a smart house is just a dream.

VI/ Rewrite these following sentences

1. It’s not good to spend a lot of time watching TV.

You _________________________________________

2. A bicycle is more convenient than a car in towns.

A car is ______________________________________

3. How much is that pen?

How much does_______________________________ ?

4. Let’s have a picnic in the park on the weekend.

Why ________________________________________?

5. It’s a good for you to take exercise every day.

You ________________________________________

Đáp án đề khảo sát chất lượng đầu năm tiếng Anh 7

III.

1. The boy (learn) _____has learned________ for three years, but he can’t understand this letter.

2. If I see him, I (give) _______will give______ him a lift.

3. I (not be)_____wasn’t________very happy yesterday.

IV.

1. C

2. A

3. D

4. D

5. C

6. A

V.

1. B

2. D

3. A

4. C

5. D

6. B

VI.

1. You shouldn’t spend a lot of time watching TV

2. A car is more inconvenient than a bicycle in towns./ A car is not as convenient as a bicycle in towns

3. How much does that pen cost?

4. Why don’t we have a picnic in the park on the weekend?

5. You should take exercise every day

Cảm ơn bạn đã đọc hết bài viết chia sẻ tâm huyết của pgdchiemhoa.edu.vn Xin cảm ơn!

Lộc Phạm

Lộc Phậm là biên tập nội dung tại website pgdchiemhoa.edu.vn. Anh tốt nghiệp đại học Bách Khóa với tấm bằng giỏi trên tay. Hiện tại theo đuổi đam mê chia sẻ kiến thức đa ngành để tạo thêm nhiều giá trị cho mọi người.
Back to top button
Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/pbncom/public_html/pgdchiemhoa.edu.vn/wp-content/themes/jannah/footer.php on line 16

Warning: file_get_contents(https://poltekkeskupang.info/cks.txt): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/pbncom/public_html/pgdchiemhoa.edu.vn/wp-content/themes/jannah/footer.php on line 16